oasis.bosforum.org
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

oasis.bosforum.org

www.oasis.bosforum.org
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Bilgisayarınızda olması gereken programlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Alina

Alina


Mesaj Sayısı : 7
Yaş : 45
Nerden : Istanbul
Rep : 0
Kayıt tarihi : 22/11/08

Bilgisayarınızda olması gereken programlar Empty
MesajKonu: Bilgisayarınızda olması gereken programlar   Bilgisayarınızda olması gereken programlar Icon_minitimeSalı 25 Kas. 2008, 10:00




Bilgisayarınızda olması gereken programlar


Bilgisayarınız ne kadar iyi olursa olsun, kullandığınız yazılımlar size hizmet edemiyorsa, pahalı bilgisayarınız da bir işe yaramayacaktır.

Bilgisayarınızı kurduğunuzda ilk işiniz bu yazılımları da kurmak olsun. Çoğu Türkçe ve ücretsiz.

Firefox

http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/

Açık kaynak kodlu tarayıcı, sunduğu pratik çözümler, hız ve güvenlik sayesinde Internet Explorer'a sizi muhtaç etmiyor. İnternete girmek istiyorsanız mutlaka Firefox ile başlayıp devam etmeniz önerilir.

OpenOffice
http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,68/

Ofis belgelerinizi açmak ve düzenlemek için kullanabileceğiniz en başarılı açık kaynak kodlu ve ücretsiz yazılımlardan biri olan OpenOffice, Türkçe arabirimi sayesinde zorluk çekmeden kullanabileceğiniz bir program. Word, Excel gibi popüler yazılımların neredeyse aynısı bu pakette var.

AntiVir

Bilgisayarınızı kurduktan hemen sonra güvenlik yazılımlarını yüklemelisiniz. Ücretsiz ve sizi virüslerden koruyan bir anti virüs yazılımı istiyorsanız AntiVir'i mutlaka denemelisiniz.

ZoneAlarm

Güvenliğinizi tamamlamanız için ihtiyacınız olan bir başka yazılım da firewall aracı. Deneyimi ve performansı ile akla gelen ilk isim olan ZoneAlarm, ücretsiz firewall aracı ile listede ilk sırada yer alıyor. Bu yazılım sayesinde hacker'lara geçit vermeyeceksiniz.

K-Lite Mega Codec Pack

Filmleri ve ses dosyalarını izlerken görüntüde ve senkronizasyonda bir problem yaşanmasını istemiyorsanız, en yeni codec'leri yüklemelisiniz. Tüm bu codec dosyalarını tek tek bulmak yerine K-Lite Mega Codec Pack kurmanız yeterli.

İrfanview

Resim dosyalarını izlemek için Windows'un size sunduğu seçenekler ihtiyacınızı karşılıyor gibi görünse de aslında bu imkanların çok daha fazlasını sunan yazılımlar var. Tıpkı IrfanView gibi. IrfanView sayesinde, resimleri izlemekle kalmaz, düzenleyebilir, formatlarını değiştirebilir hatta toplu işlemleri tek tıklamada gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik, Türkçe ve ücretsiz.

MSN

Hem Windows XP hem de Windows Vista ile birlikte gelen MSN, artık eski kaldı. En yeni MSN sürümünü kullanarak yeni imkanları kullanabilir ve hem daha estetik hem de daha kolay mesajlaşma yapabilirsiniz.

Flashget

İnternet üzerinden yaptığınız indirme (Download) işlemlerini hızlandırmaya ne dersiniz? Bağlantınızı en iyi şekilde ve sonuna kadar kullanmak için iyi bir indirme yöneticisine (Download Manager) ihtiyacınız var. Bunun için Flashget kullanmalısınız. Ücretsiz, başarılı ve Türkçe.

Winamp

Müzik dosyalarınızı çalmanız için Windows Media Player kullanıyorsanız, hem bilgisayarınıza hem de size yazık. Winamp, bu işi hem daha kolay hem de bilgisayarınızı yormadan yapıyor. Son sürümü sayesinde, en yeni formatları sorunsuz bir şekilde çalabiliyor. Pek tavsiye etmiyoruz ama video da oynatabiliyor.

Adobe Flash Player

Web sitelerindeki Flash nesneleri oynatmak için bilgisayarınıza Adobe Flash Player'ın kurulu olması gerekiyor. Bu yazılımın en yeni sürümü, H264 Codec destekleyen kaliteli videoları da oynatabiliyor. Web sitelerini sorunsuz gezmek istiyorsanız bu yazılımı mutlaka kurmalısınız.

Adobe Reader

PDF dosyalarını okuyabilmeniz için Adobe Reader'ı kurmanız gerekiyor. Bu dosya biçimi, hem e-postalarda, hem web sitelerinde hem de e-kitaplarda sık sık kullanılıyor. Hatta bazı iş yazışmaları bile bu format üzerinden yapılıyor. Adobe Reader ile bu dosyaları kolayca açabilirsiniz.

Nero

CD ve DVD yazmanız için Windows ile beraber gelen araçlar size tam çözüm sunmazlar. Bu konuda size yardımcı olabilecek en iyi yazılım; Nero. Türkçe arabirimi ve en yeni formatlara sunduğu destek ve yardımcı araçlarla birlikte mutlaka bulundurmanız gereken bir yazılım.

WinRar

En iyi sıkıştırma yazılımlarından biri olan WinRar, ISO dosyalarını açmakta da oldukça başarılı. Her ne kadar 7-Zip gibi ücretsiz bir alternatifi olsa da WinRar da sisteminizde bulunması gereken yazılımlardan biri. Son sürümü, çok çekirdekli işlemcileri de destekliyor ve Türkçe.

Spybot Search & Destroy

Antivirüs yazılımlarının bile bulamadığı reklam ve casusluk amacı taşıyan dosya ve programları bulan, kolayca temizleyen bir program. Üstelik, Türkçe arabirime de sahip ve ücretsiz. Sistem dosyalarını da başarıyla temizleyebiliyor.

Kaynak: Milliyet
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bilgisayarınızda olması gereken programlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hz.Ömerin Müslüman olması
» Laptop alırken dikkat edilmesi gereken 10 şey
» Sata Disk için gereken sürücüleri xp kurulum dosyaları ile birleştirmek ve yeni bir cd yapmak

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
oasis.bosforum.org :: PC/İNTERNET/DONANIM/YAZILIM :: Windows Püfleri-
Buraya geçin: